KNVWS Gooi en Vechtstreek

meade telescoopDe Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Gooi en Vechtstreek (KNVWS Gooi en Vechtstreek) is een actieve vereniging van mensen van alle leeftijden en achtergronden die één ding gemeen hebben: belangstelling voor weer- en sterrenkunde. Op dit moment is onze permanente sterrenwacht al voor een deel open. Wij hopen volledig open te zijn voor het publiek vanaf begin 2016.

De vereniging zet zich in om de kennis over weer- en sterrenkunde toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wij organiseren diverse activiteiten zoals lezingen, sterrenkijkavonden, zonnekijkdagen, cursussen en presentaties voor scholen en groepen.

lezingenVoor leden zijn er ook mogelijkheden om dieper in te gaan op bepaalde gebieden tijdens de inloopavonden voor leden en de bijeenkomsten van de Theoretische Sterrenkunde groep (TSG). Na het openen van de Sterrenwacht willen wij ook de Jongerenwerkgroep weer opstarten.

Vele van onze activiteiten zijn gratis – of nagenoeg gratis – toegankelijk. Dat kan alleen zo blijven door de grote inzet van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze leden, donateurs, sponsoren en de vrijwillige bijdragen van de bezoekers van onze activiteiten. In verband hiermee is goed om te weten dat KNVWS Gooi en Vechtstreek is aangewezen als ANBI (algemeen nut beogende instellingen). De relevante informatie hierover vindt u hier.

Comments are closed