Activiteitenplanner

Planning najaar 2016

Vanaf oktober t/m maart zijn wij iedere vrijdag geopend – ongeacht het weer. Bij goed weer hebben wij tenminste 3 personen nodig in de sterrenwacht, één voor toegang en één voor de presentatieruimte. Bij slecht weer, zullen wij wel proberen een (extra) presentatie of activiteit aan te bieden als er bezoekers zijn maar wij kunnen volstaan met een kleinere bezetting in de sterrenwacht zelf. Daarom staan er altijd één of twee mensen ingepland als “reserve voor helder weer” omdat er dan meer bezoekers te verwachten zijn. Deze “reserve” mensen worden dan niet verwacht (maar zijn uiteraard welkom!) als het zwaar bewolkt is.

Vakanties of niet beschikbaar op bepaalde data?

De planning is gebaseerd op de informatie die wij tot nu toe van iedereen hebben ontvangen en wat mensen zelf hebben ingevuld. Als je hebt opgegeven wanneer je niet beschikbaar bent, houden wij daar ook rekening mee. Om nieuwe of gewijzigde dagen toe te voegen wanneer je niet beschikbaar bent, klik op “Time-offs” en volg de instructies.

Als je verhinderd bent op een geplande datum, graag eerst zelf proberen een vervanger proberen te zoeken – bijvoorbeeld iemand die als reserve staat ingepland. Vervolgens, meld je af door op “release shift” te klikken. Dan komt er een plek vrij dat jouw vervanger kan kiezen door op “pick-up” te klikken. Totdat iedereen gewend is om hiermee om te gaan, is het goed om de wijziging ook bij de coördinator te melden.

Het doel is om onze gasten op te vangen met zo min mogelijk belasting op onze zeer gewaardeerde vrijwilligers. In de praktijk komt het voor dat vele leden langskomen – en helpen – op de kijkavonden zonder te melden dat zij dat van plan waren. Daar zijn wij heel blij mee behalve dat wij dan andere mensen misschien vaker hebben moeten inplannen dan nodig was geweest. Dus: als je denkt aanwezig te kunnen zijn, graag invullen! Afmelden bij onverwachte omstandigheden kan altijd – maar door jezelf vooraf op te geven, hebben wij allemaal meer plezier aan de sterrenwacht!

Geplande activiteiten

Comments are closed