Cursussen

cursusOp scholen in Gooi en Vechtstreek, maar ook voor clubs, verenigingen en bedrijven vertellen wij graag iets over de sterren- of weerkunde. Daarnaast organiseren wij cursussen voor volwassenen en voor kinderen.

De lezingen en cursussen worden gegeven door leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek. Deze leden zijn al jaren bezig met de sterrenkunde als hobby – en soms semi-professioneel – en die dragen hun kennis graag over.

 

Cursussen voor volwassenen

CursusKNVWS Gooi en Vechtstreek organiseert diverse cursussen voor volwassenen op het gebied van weer- en sterrenkunde, o.a. zowel een basiscursus sterrenkunde (geen eerdere kennis nodig) als een cursus voor meer gevorderden. De basiscursus bestaat uit zes theorieavonden en één praktijkavond waar u zelf waarnemingen kunt doen met de 36cm en 41cm sterrenwacht telescopen.

Workshops

Naast cursussen van 6 to 10 avonden organiseren van kortere workshops over diverse onderwerpen van 1 of 2 avonden. Eén hiervan is een workshop voor ouders met kinderen om samen de (on)mogelijkheden van hun eigen telescopen te verkennen en leren daarmee omgaan. Ook een workshop telescoopgebruik voor volwassenen staat in de planning voor het najaar 2016.

Er wordt ook een workshop Astrofotografie – Planeten en een basiscursus Astrofotografie – Deep-sky gegeven. Na de theorieavonden zullen wij voor deze cursussen praktijkervaring opdoen in de sterrenwacht én met de eigen apparatuur. Voor mensen die hun basiskennis van wiskunde en natuurkunde weer willen opfrissen – bijvoorbeeld als u de basiscursus willen volgen en wat langer van school bent – is er ook een korte workshop.

Basiscursus Sterrenkunde begint weer op 11 januari 2017 (Cursus is helaas vol. U kunt wel op een belangstellingslijst komen voor de volgende cursus.).

De Basiscursus Sterrenkunde gaat weer van start op 11 januari 2017. Wij houden de plaatsen beperkt om voldoende aandacht aan iedereen te kunnen geven. Geen kennis van sterrenkunde nodig. Wij hopen ook in het najaar 2017 een vervolgcursus op de basiscursus te organiseren – ook geschikt voor mensen die al op een andere manier dan onze cursus een goede basis hebben opgebouwd.

De lesavonden voor de basiscursus zijn om de week op woensdagavonden van 19:45 uur – 21:45 uur op de eerste verdieping van Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek aan de Noordeinde 54e, 1243JJ, ’s-Graveland. De locatie is zowel met het Openbaar Vervoer als met de auto bereikbaar. Er is een gratis parkeerterrein aanwezig.

Planning
Datum Onderwerp Bijzonderheden
11-01 Systeem Aarde-Maan Aanvang 19:30 uur
25-01 Zonnestelsel
8-02 Geschiedenis van het ontdekken
15-02 Onze melkweg
08-03 Buiten de melkweg
22-03 Professioneel waarnemen
05-04 Zelf waarnemen Afsluiting 22:30 uur
Cursusprijs

Niet leden: €70 Leden: €56 euro (20% ledenkorting). De cursusprijs is inclusief een USB-stick (8 Gb) voor de opslag van het cursusmateriaal maar exclusief eventueel individueel aan te schaffen boeken (optioneel maar aanbevolen). Gebruik van koffie en thee is gratis.

Belangstelling voor een cursus of workshop?

Wilt u op de hoogte blijven van onze cursussen en workshops of heeft u vragen daarover? Laat ons weten! Ook als u belangstelling heeft voor één of meer van de cursussen, laat ons (geheel vrijblijvend!) weten. Het helpt ons om een idee te hebben van het aantal cursussen die wij moeten organiseren en om de inhoud in lijn te brengen met de belangstelling. Als u op dit formulier aangeeft welke cursussen of workshops wellicht interessant voor u zijn, zullen wij u op de hoogte houden van de start-data en overige details wanneer deze definitief worden.


Comments are closed